Ben je op zoek naar een uitdagende job in een grootstedelijke context? Ben je een enthousiaste teamplayer? Wil je dagelijks mee het verschil maken voor leerlingen? Zoek niet langer, je bent bij ons aan het juiste adres.   

Als stedelijk CLB Antwerpen ondersteunen wij leerlingen, hun ouders en scholen tijdens de schoolloopbaan. Hierbij vertrekken we steeds vanuit het belang en de leerkansen van de leerling. We werken op 4 domeinen: leren en studeren, psychosociaal functioneren, preventieve gezondheidszorg en schoolloopbaan. Meer informatie over onze werking en onze missie en visie

Alle CLB’s vallen onder de wetgeving van de Vlaamse Overheid. Ook de verloning is vastgelegd in barema’s. Wij zijn dus gesubsidieerde medewerkers en worden betaald door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Op de website van Onderwijs Vlaanderen vind je alle gegevens rond je salaris en kan je zelf berekenen hoeveel je zal verdienen aan de hand van het barema.  

Afbeelding
Leerling aan het smartbord in een stedelijke basisschool

Wie werkt er bij het CLB? 

Bij het stedelijk CLB Antwerpen werken meer dan 100 medewerkers. We werken in multidisciplinaire teams met artsen, pyschopedagogisch werkers of consulenten, maatschappelijk werkers, paramedische werkers en interculturele bemiddelaars. Op die manier wordt kennis gedeeld en wordt de situatie vanuit verschillende invalshoeken bekeken. En dat is cruciaal voor een kwalitatieve begeleiding. 

Waarom kiezen voor het stedelijk CLB Antwerpen?    

  • We werken in een grootstedelijke context wat onze doelgroep en jobinhoud erg divers en gevarieerd maakt. We hebben expliciete aandacht voor de meest kwetsbare leerlingen en werken cultuursensitief.   
  • Bij ons sta je er niet alleen voor. Iedere medewerker kan rekenen op heel wat ondersteuning. Als je start, krijg je een meter of peter toegewezen die jou wegwijs maakt in onze organisatie.  Elk team wordt aangestuurd door een coördinator. Doorheen jouw carrière vinden er verschillende coaching- en feedbackgesprekken plaats, gericht op verdere professionele groei.  
  • Je krijgt bij ons de kans om vormingen (zowel intern als extern) te volgen. Op die manier kan je je bijscholen en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vlak van begeleiding.   
  • We zijn verantwoordelijk voor heel wat scholen in de stad maar werken toch zeer lokaal. De meeste scholen bevinden zich in de stadskern waardoor je als CLB- medewerker geen enorme afstanden moet afleggen. Vele scholen zijn bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets.     
  • Je hebt een impact op de ontwikkeling van kinderen & jongeren en een impact op de samenleving. Maatschappelijk engagement zit al 200 jaar in het DNA van Stedelijk Onderwijs én dus ook in dat van onze mensen.   
  • Een goede work-life balance aan de hand van een uurrooster op maat, met daarnaast voldoende vakantiedagen en vakantie-uren.   

Geïnteresseerd? Klaar voor een carrière bij Stedelijk Onderwijs? Check dan zeker onze jobsite met alle vacatures en solliciteer nog vandaag!