Op zoek naar een stage bij een hulpverlener in een grootstedelijke context met heel wat leerkansen? Zoek niet langer!  

Zin om leerlingen te helpen tijdens hun schoolcarrière? Ga dan voor een stage bij het Stedelijk CLB Antwerpen. Wij staan in voor de begeleiding en preventieve gezondheidszorg van alle leerlingen binnen het leerplichtonderwijs en de leerlingen van de scholen waarmee een samenwerkingscontract hebben. Dat zijn meer dan 30.000 leerlingen bij zo’n honderdtal scholen. 

We werken rond 4 domeinen: leren en studeren, schoolloopbaan, psychosociaal functioneren (welzijn) en preventieve gezondheidszorg. Voor alle vragen rond deze thema’s kunnen leerlingen, ouders en scholen bij ons terecht. 

Wie werkt er bij ons? 

Bij het stedelijk CLB Antwerpen werken meer dan 100 medewerkers. We werken in multidisciplinaire teams met artsen, pyschopedagogisch werkers of consulenten, maatschappelijk werkers, paramedische werkers en interculturele bemiddelaars. Op die manier wordt kennis gedeeld en wordt de situatie vanuit verschillende invalshoeken bekeken. En dat is cruciaal voor een kwalitatieve begeleiding.   

Wie zoeken wij? 

blotevoetenpad in een school van het stedelijk buitengewoon onderwijs

Enthousiaste studenten die ervaring willen opdoen in een stedelijke context. Ben je een bachelor- of masterstudent? Dan kan je alleen als laatstejaarsstudent stage bij ons doen. Voor een observatiestage of een arts in opleiding, maken we een uitzondering. 

 Enkele voorbeelden van opleidingen die in aanmerking komen voor een stage:  

  • Master geneeskunde  
  • Bachelor sociaal werk, maatschappelijk assistent  
  • Bachelor verpleegkunde  
  • Bachelor orthopedagogie, klinische psychologie, toegepaste psychologie  

Staat jouw opleiding er niet tussen en heb je geen idee of je bij ons stage kan doen? Stuur ons dan een mailtje en dan bekijken wij wat er mogelijk is.   

Wat mag je van ons verwachten?  

Als stagiair(e) word je opgevangen in een vast team, krijg je een stagementor toegewezen en sluit je aan bij een onthaaltraject met veel vormingsmogelijkheden. Je krijgt wekelijks feedback waardoor je ook steeds de mogelijkheid krijgt om bij te sturen. Indien je stage langer duurt dan 4 weken, is er na 1 maand een begeleidingsgesprek. Er is een vast tussentijds evaluatiemoment en een eindevaluatie. 

Je takenpakket is afhankelijk van de opleiding die je volgt. Heb je een voorkeur voor een bepaald onderwijsniveau (basis-, secundair onderwijs of buitengewoon onderwijs)? We proberen hier dan zo veel mogelijk rekening mee te houden.  

Geïnteresseerd? 

Na overleg met je stagebegeleider, stuur je je motivatiebrief en CV door naar clb_hr@so.antwerpen.be. Je wordt daarna uitgenodigd voor een intakegesprek om te kijken of er een match is tussen jou en onze organisatie.